top of page

Har min laddningskabel fastnat?

Produktsupport

Har min laddningskabel fastnat?

Laddare har ofta en kabel-/kontaktlåsningsfunktion (ofta kallad Hatch Lock) för att förhindra kabelstöld. Låset aktiveras automatiskt när en laddningssession startar och kopplas ur när sessionen avslutas. Försök att med tvång ta bort en låst kontakt kan skada låsstiftet i laddningsenheten.

Se till att laddningssessionen har slutat.

Låset är aktiverat när en laddningssession är aktiv.

Se till att fordonet är upplåst.

Upplåsning av fordonet kan signalera att kabellåset i laddningspunkten ska frigöras.

Kontrollera fordonet för att se till att det inte hindrar kabeln från att tas bort.

Vissa fordon har en kabellåsnings-/upplåsningsfunktion med en fysisk knapp eller skärmknapp.

Ta bort kontakten från fordonet.

Bortkoppling av kabeln från fordonet stoppar kommunikationen mellan fordonet och laddaren och detta kan frigöra kabellåset.

Se till att kontakten är helt intryckt i laddningsenheten och försök sedan försiktigt att ta bort den.

Laddningslåset använder ett stift som griper i kontakten. Blockering av stiftet kan förhindra att den lossnar. Att trycka in kontakten helt i laddningen kan ge fri rörelse för stiftet att släppa.

Kontrollera om din laddningsapp har låst din kabel.

Det är en vanlig funktion inom laddningsappar att "permanent" låsa kabeln på plats i stöldskyddssyfte.

ev-wallpod-homesmart-truepen-3-1080px-890px with copy _ icons-01.png

För ytterligare hjälp vänligen kontakta oss via vår online chattjänst. Detta är tillgängligt måndag till fredag 8:30 – 16:30 GMT och är det snabbaste sättet att få tillgång till support.

Alternativt, använd vårt kontaktformulär så återkommer en i vårt team till dig så snart de kan.

8 September 2023

Last updated:

bottom of page